vrijdag 29 april 2011

0

Auteursbezoek: Jonas Boets

In het kader van de jeugdboekenweek nodigde de bibliotheek jeugdauteur Jonas Boets uit voor de eerste graad van het VTI Gullegem. In twee attractieve lezingen zette Jonas de ingrediënten die een goed verhaal moet bevatten op een rij. Hij illustreerde dat met enkele voorleesfragmenten. Om te laten zien hoe de fantasie van een schrijver werkt, had hij een hele leuke gimmick in petto.


Jonas Boets (1981) studeerde Germaanse Talen in Antwerpen en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven. Tot voor kort was hij leerkracht Nederlands in het ASO. Jonas woont met zijn vriendin in Berchem. Zijn culturele achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Zijn vader, Herman Boets, is onder andere te zien in de jongerensoap Spring op Ketnet, waar hij de rol van Roger vertolkt. Naast zijn schrijverschap werkt Jonas voor het productiehuis Eyeworks en bedenkt hij mee televisieprogramma's. In zijn vrije tijd voetbalt hij en draait hij hier en daar wat plaatjes.

Alle boeken van Jonas in de bib

Keuze uit Jonas' boeken voor 12+:

Sam Smith (2003)
De Engelse jongen Sam Smith belandt op een internaat voor a.s. geheim agenten.

Sam Smith en de diamant van Don Carlos (2006)
Sam Smith zit in het tweede jaar van de Britse spionnenschool. Hij gaat stage lopen in Barcelona en beleeft daar allerlei avonturen. Op een dag vindt hij een kostbare diamant

Sam Smith en het duivelskruid (2006)
Sam Smith zit in het derde jaar van de Britse spionnenschool. Toevallig komt hij de kamer van directeur Autumn binnen als deze is vergiftigd.

Sam Smith en operatie Zwarte Regen (2006)
Het vierde deel over Sam Smith die De School volgt, waar hij opgeleid wordt tot spion. Aangezien in het derde deel De School in Engeland is afgebrand, zitten de leerlingspionnen nu in Amerika.

Sam Smith en de Dragons (2008)
Een tweetal bendes (maffiaclans) terroriseert de stad Antwerpen. Sam - afgestudeerd spion - infiltreert namens de gemeente in een van de bendes: De Dragons.

Begraaf de liefde (2007)
Dit misdaadverhaal voor jongeren, van de Vlaamse schrijver en leraar Nederlands Jonas Boets, gaat over de 16-jarige Jasper Poppe, de ik-figuur, die samenwoont met zijn alcoholische vader. De laatste heeft Jaspers, eveneens verslaafde, moeder gedood en in de tuin begraven.

Liever de leugen (2010)
Christiaan Lagae (ik-figuur) en Arne Maenhout kennen elkaar al uit hun jeugd, maar hun vriendschap heeft een merkwaardige kant.

donderdag 28 april 2011

0

Auteursbezoek: Do van Ranst

In het kader van de Jeugdboekenweek nodigde de bibliotheek jeugdauteur Do van Ranst uit voor het tweede secundair van het Sint-Pauluscollege. Na een lange lijdensweg in de ochtendspits deed Do zijn ding voor een goed gevulde theaterzaal in De Guldenberg. Het publiek reageerde dankbaar op de dynamische lezing over boeken lezen en boeken schrijven.

Do van Ranst (Dendermonde, 13 juli 1974) woont in Hamme. Hij debuteerde in 1999 met Boomhuttentijd (Averbode), een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Hij was toen vijfentwintig. Behalve schrijven heeft hij nog twee passies: muziek en theater. Vooral dat laatste was goed te merken. Do voelt zich prima thuis op een podium.

Alle boeken van Do in de bib

Boeken van Do voor 12+'ers (keuze):

Mijn hondenjongen (2002)
Een idyllisch verhaal waarin verliefdheid de uiteindelijke, kleine kern vormt. Maar om tot die kern te komen, worden eerst een paar andere thema's afgetast.

Mijn vader zegt dat wij levens redden (2004)
In 48 korte hoofdstukken vertelt de naamloze ik-figuur haar verhaal. Dit is ook het verhaal van haar familie, haar dromen en het zoeken naar haar seksuele geaardheid

Ravenhaar (2005)
Zes jongeren verzinnen samen al jaren grote spelen. Ze bootsen de werkelijkheid zo goed mogelijk na, steeds in de volle overtuiging dat het spel is. Nu naderen ze het moment dat ze nog één laatste spel spelen, voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Dun! (2006)
Fee, 16 jaar, loopt weg van huis om zich in de stad vol te vreten. Op haar bizarre tocht ontmoet ze verscheidene figuren die haar beschermen: een kat, een stille ober, een eenzame Herman, de stille visser Pim en zijn pientere zus Celine.

Moeders zijn gevaarlijk met messen (2008)
De 13-jarige Jef (ik-figuur) woont samen met zijn moeder en zijn 16-jarige meervoudig gehandicapte zus Iene in een flatje. In dezelfde flat woont zijn vaak irritante vriend Süleyman. Jef is ervan overtuigd dat zijn moeder zijn biologische vader heeft doodgestoken. Nu heeft moeder een nieuwe vriend. Jef doet er alles aan om hem te verjagen.

Mombakkes (2010)
Het is Vastenavond en zoals elk jaar komen er gemaskerde 'gekken' langs in het huis van architect Van Beemt. Zoon Frank (15, ik-figuur) verbergt zich achter de sofa om dit spektakel mee te maken.

dinsdag 26 april 2011

0

Graphic novels

De bibliotheek bouwt aan een mooie collectie graphic novels. Je vindt ze in de hoofdafdeling bij de strips voor jongeren en volwassenen. Ontlenen is gratis en de uitleenvoorwaarden zijn dezelfde als die voor de andere bibliotheekboeken.


Een graphic novel (ook wel 'beeldroman' of 'striproman') is een stripverhaal dat wordt uitgegeven in boekvorm, met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen. Deze romans zijn meestal bedoeld voor volwassenen en hebben vaak een literaire inslag. Vaak bevatten ze ook een verzameling kortverhalen. Graphic novels zijn dikke stripboeken met meer pagina's dan het gebruikelijke 48 of 64 pagina's. Vaak zijn de strips zwart-wit. Er verschijnen ook veel autobiografische stripromans bij diverse gespecialiseerde uitgeverijen als Oog & Blik, Sherpa en Atlas.

De graphic novel verwerft stilaan de status van een hoogwaardige en gewaardeerde kunstvorm. Boeken van Jacques Tardi worden door de Franse literatuuruitgever Gallimard uitgegeven. Maus werd bekroond met een Pulitzer-prijs en werk van Marc Legendre stond in 2008 op de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs. Ghost World van Daniel Clowes werd in Hollywood verfilmd. De laatste jaren krijgen steeds meer klassieke romans uit de Nederlandse literatuur een tweede jeugd als graphic novel (bijv. De avonden van Gerard Reve en Het dwaallicht van Willem Elsschot).

vrijdag 22 april 2011

0

Makkelijk lezen-boeken

De bibliotheek probeert passende lectuur aan te kopen voor minder vaardige lezers. Bij de jeugd, de adolescenten en de anderstalige romans zitten de Makkelijk lezen-boeken tussen de gewone collectie, herkenbaar aan de rode klever 'Makkelijk lezen'. De boeken zijn opzoekbaar in de catalogus via het thema Makkelijk lezen; Nederlandse taal.

De titels voor volwassenen worden samen gepresenteerd in een koprekje in de romanafdeling. Met name de uitgeverij Eenvoudig communiceren lanceerde de voorbije jaren nieuwe reeksen fictie en non-fictie, meestal aansluitend bij de interesses en noden van de cursisten NT2 (basiseducatie). Enkele reeksen voor volwassenen zijn:

- Beeldboek (verhalen in heel eenvoudig Nederlands voor beginnende lezers)
- Leeslicht (fictie en non-fictie in gewone taal)
- Misdadig (werk van bekende Nederlandstalige misdaadauteurs herschreven in gewone taal)
- Vlaamse reuzen (bekende Vlaamse auteurs in eenvoudige taal)
- Beroemde liefdesverhalen (klassieke liefdesgeschiedenissen in gewone taal)


Nuttige website: http://www.lezenvooriedereen.be/

maandag 18 april 2011

0

Bloed in de fjorden

Binnen het genre van de detectives en de thrillers hebben de Scandinavische auteurs een vooraanstaande positie. De trendsetter is zeker Henning Mankell, die met zijn serie rondom Kurt Wallander de lat hoog legde. Andere topauteurs als Kjelle Eriksson, Karin Fossum, Jos Nesbo, Hakan Nesser, Maj Sjöwall en Per Wahlöö veroverden al snel de harten van de crimi-lezers.

Het succes van de verfilmingen heeft de populariteit van de Scandinaviërs nog doen toenemen. Literatuuronderzoekers wijten het succes aan de Scandinavische drie-eenheid: misdaad die moet worden opgelost, persoonlijke tragedies die moeten worden overwonnen en sociale mistoestanden die aan de kaak worden gesteld.


Vorig jaar in juni, in het kader van de Zomer van het Spannende Boek, besteedde de bibliotheek bijzondere aandacht aan de Scandinavische misdaadauteurs. Dat leverde een lijst op met tientallen namen, handig voor wie dieper in het genre wil graven dan de verplichte Stieg Larsson.

Jussi ADLER-OLSEN
Karin ALVTEGEN
Kurt AUST
Ake BECKERUS
Niels BRUNSE
Arne DAHL
Kjell Ola DAHL
Leif Davidsen
Christian DORPH
Ake EDWARDSON
Tom EGELAND
Kerstin EKMAN
Kjelle ERIKSSON
Karin FOSSUM
Inger FRIMANSSON
Ragnhild N. GRODAL
Jan GUILLOU
Peter HOEG
Gretelise HOLM
Anne HOLT
Arnaldur INDRIDASON
Matti Yrjänä JOENSUU
Aevar Örn JOSEPSSON
Willy JOSEFSSON
Per KAELLEN
Jan KJAERSTAD
Tom KRISTENSEN
Michael LARSEN
Asa LARSSON
Leena LEHTOLAINEN
Unni LINDELL
Karsten LUND
Henning MANKELL
Liza MARKLUND
Jon MICHELET
Jo NESBO
Hakkan NESSER
Mark ORSTEN
Leif GW PERSSON
Bjarne REUTER
Pernille RYGG
Kim SMAGE
Maj SJOEWALL en Per WAHLÖÖ
Per Helge SORENSEN
Gunnar STAALESEN
Dan TURÈLL
Liselott WILLÉN

De lijst is ook hier [.pdf] te downloaden.

zaterdag 16 april 2011

0

Hoe vind ik informatieve boeken terug in de bib?

De informatieve boeken voor volwassenen staan sinds enige tijd volgens een systeem met kleuren en icoontjes. Hoe ga je te werk bij het zoeken van een boek in het rek?

1. We zoeken het boek op in de catalogus en klikken door op de titel...



2. ... om onderaan te vinden bij welke rubriek het boek staat.



3. We kijken in welke bibliotheekvestiging het boek staat. We onthouden het icoontje en de rubrieken die rechts van het icoontje staan. 'Dranken - Rookwaren' verwijst in dit voorbeeld naar wat in het vet op het etiket staat, de onderrubriek 'Wijn' staat in gewone belettering op het etiket.



4. Via de pancartes vinden we het juiste rek.



5. Aan de zijkant van het rek staan de rubrieken alfabetisch opgelijst. Ook in het rek staan de rubrieken alfabetisch.



6. Elke rubriek heeft zijn eigen tabblad. Die staan dus — per icoontje — ook alfabetisch.



7. Kijk nu op het etiket naar de onderrubriek (= wat niet in vetjes staat). Ook die onderrubrieken staan per rubriek alfabetisch: 'Bieren', 'Sterke dranken', 'Wijn'...



8. Hebbes!



Nog problemen? Spreek gerust een bibliotheekmedewerker aan.

0

Fundels in de bib

Een kind leren genieten van boeken kan op verschillende manieren. Uiteraard is het traditionele prentenboek de ideale instap — gezellig samenzitten, pagina’s omslaan en steeds benieuwd zijn naar wat er komt. Maar ook bij voorlezen staat de technologie niet stil. Wil je op een trendy manier met prentenboeken aan de slag, dan ben je bij de Fundels aan het juiste adres. Een Fundel is een “bundel vol fun”: een geanimeerd prentenboek — voorgelezen door een professionele stem, met bewegend beeld — aangevuld met leuke activiteiten voor kinderen tussen drie en zeven jaar.

Kinderen kunnen via de computer kennismaken met de geanimeerde versie van het prentenboek. Ze luisteren naar het verhaal en krijgen daarnaast opdrachtjes waardoor ze zich volledig kunnen uitleven samen met de figuren uit het boek. Een Fundel draagt, door het stimuleren van de schrijf-, spreek-, luister-, lees- en rekenvaardigheden, bij tot de algemene ontwikkeling van het kind. Een Fundel is meer dan een computerspelletje, het is een totaalpakket van oefeningen, spelletjes en didactische hulpmiddelen, waarbij het prentenboek centraal blijft staan.

Per bibliotheekpasje mag je één Fundeltas meenemen, met daarin maximum 3 Fundelboeken en een Fundellezer. Met een klaspasje mag je tas, boek en lezer zes weken houden. Via het trefwoord ‘Fundel’ krijg je alle Fundels opgelijst in onze catalogus. Meer info in de bibliotheek, of bekijk het YouTube-filmpje ‘Fundels in de bib’:

woensdag 13 april 2011

0

De Gele Haiku

Wevelgem telt meer dan 250 verenigingen. Met het project 'De Gele Haiku' kan elke vereniging zich in de kijker stellen. De haiku's komen op versierde gele deuren die tijdens de zomer op diverse plaatsen in de gemeente worden gepresenteerd. De Gele Haiku is een initiatief van de culturele raad en loopt i.s.m. de bibliotheek en het cultuurcentrum.


De haiku is een Japanse versvorm. Voor het project 'De Gele Haiku' gelden volgende vormregels:

- de haiku bestaat uit drie regels
- de eerste regel telt vijf lettergrepen
- de tweede regel telt zeven lettergrepen
- de derde regel telt vijf lettergrepen
- de haiku rijmt niet
- de haiku stelt de vereniging op een gebalde originele manier voor

Hieronder alvast een kleine selectie boeken om de deelnemers op weg te helpen. Je kan ze uitlenen in de bibliotheek.

Veel succes!

Haiku - Herman van Rompuy
Het is algemeen bekend dat voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy een liefhebber is van de haiku.

Een handvol veren : de mooiste haiku's en senryu's - Henk van Zuiden
Deze bundel bevat een selectie haiku's en senryu's van 75 Nederlandse en Vlaamse auteurs.

De mooiste Japanse haiku's : Bashô, Buson, Issa, Shiki
De auteur/vertaler noemt zijn vertalingen 'herdichtingen' vanwege de grote afstand tussen de oorspronkelijke taal en de onze.

Haiku : een jonge maan : Japanse haiku van de vijftiende eeuw tot heden - J. van Tooren (keuze, inl., vert.)
In zijn voortreffelijke inleiding tot deze 500 gedichten behandelt de vertaler achtereenvolgens: karakter en techniek van de haiku; mentaliteit en geestelijke achtergronden; oorsprongen en geschiedenis; het spel der vertalingen.



nuttige website: http://www.haiku.be [Haiku-centrum Vlaanderen]

dinsdag 12 april 2011

0

Kamishibai-vertelplaten uitleenbaar

Kamishibai is een traditionele Japanse vertelvorm. 'Kami' betekent papier en 'shibai' betekent drama — papieren drama dus. Het gaat om een klein theatertje waarin grote tekeningen (A3) passen. Elk blad geeft een scène weer uit het verhaal. Een verteller verschuift de tekeningen, als ging het om een verstilde animatiefilm, en vertelt intussen het verhaal dat op de achterkant te lezen staat. In Japan was dit (fietsend) verteltheater een geweldig succes van de jaren '20 tot '50.


De meerwaarde van kamishibai in vergelijking met traditioneel vertellen zit 'm in een even eenvoudig als efficiënt procedé: door middel van uitgekiende belichting worden de kinderen in het verhaal gezogen.

De bibliotheek leent sinds kort ook Kamishibai-vertelplaten uit! Uitlenen gebeurt enkel aan klassen en voor veertien dagen. Op elke farde staat achteraan het aantal platen dat bij het binnenbrengen gecontroleerd moeten worden. De platen zijn opzoekbaar in de computer via trefwoord ‘vertelplaten’of ‘kamishibai’. Het verteltheatertje wordt zelf niet uitgeleend.

zaterdag 9 april 2011

0

Tento: Gaston Rebry

In april loopt er in de bibliotheek een tentoonstelling over de Wevelgemse wielerlegende Gaston Rebry. Er zijn tientallen nooit-eerder geziene foto's te bekijken. De tentoonstelling is een realisatie van heemkundige kring Wibilinga. Ze kan vrij bezocht worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Rebry (1905-1953) was een rasechte flandrien en was in de jaren voor Wereldoorlog II een internationale vedette. In 1931 won hij voor het eerst Parijs-Roubaix. Hij schudde in de finale zijn medevluchters Georges Ronsse, Charles Pelissier, Emiel Decroix en Emile Joly van zich af. Parijs-Roubaix was een wedstrijd die de Wevelgemnaar op het lijf was geschreven. Eeuwige roem verdiende Gaston toen hij in 1934 achtereenvolgens Parijs-Nice, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won. In 1935 zegevierde hij opnieuw in de hellekoers. Tussendoor won hij vier Tourritten en pakte hij in 1929 even de gele trui. Mede door Gastons sterke prestaties werd in 1934 de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem uit de grond gestampt. Door zijn vroege en onverwachte dood kreeg Rebry in tegenstelling tot zijn leeftijdsgenoten Joseph Demuysere en Félicien Vervaecke nooit de aandacht die hij in de nationale wielerhistoriek verdient.

Interessante boeken:

Gaston Rebry : de eerste Vlaamse Monsieur Paris-Roubaix - Patrick Rebry, Tonny Rebry en Rudy Neve
Rijkelijk geïllustreerd boek over de Wevelgemse flandrien.

Paris-Roubaix : de hel van het Noorden - Philippe Bouvet
Meest recente boek over de wielerklassieker.

0

Daisy-luisterboeken

Voor slechtziende en blinde mensen heeft de bibliotheek een mooie collectie Daisy-luisterboeken in huis. Dit zijn cd-rom’s die je kan beluisteren op een pc of op een Daisy-speler. Zo’n speler verschaft je het comfort van een gewoon boek. Je kan het in één ruk beluisteren, door het boek bladeren, fragmenten opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen… Met andere woorden: je kan het boek beluisteren net zoals je het zou lezen!


Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Zowel de Daisy-boeken als de Daisy-speler zijn gratis te ontlenen in de bibliotheek. Ons 'Luisterpunt' vind je meteen rechts bij het binnenkomen. Raadpleeg de volledige Daisy-collectie in onze catalogus!

vrijdag 8 april 2011

0

Atlas Ferraris

De Grote atlas van Ferraris zijn een verzameling van 275 uiterst gedetailleerde topografische kaarten van de Oostenrijkse Nederlanden. Zij kwamen tussen 1771 en 1778 tot stand onder leiding van Joseph de Ferraris, generaal bij de Oostenrijkse artillerie, veldmaarschalk in de Oostenrijkse Nederlanden. De kaarten werden tussen 1965 en 1976 heruitgegeven door het cultureel fonds Pro Civitate van het Gemeentekrediet van België als Kabinetskaarten van de Oostenrijkse Nederlanden opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (Koninklijke Bibliotheek van België). In 2009 werd De grote atlas van Ferraris opnieuw uitgegeven in drukvorm. Het boekwerk meet 40 bij 50 cm, weegt 12 kilo en telt 608 bladzijden. Het plaatwerk is raadpleegbaar in de bibliotheek. Vraag ernaar aan een bibliotheekmedewerker.

woensdag 6 april 2011

0

Bib-aan-huis

De bibliotheek heeft lectuur, muziek en films die je aangrijpen. En afstand is geen drempel meer om er van te genieten! Wie moeilijk zelf naar de bibliotheek kan komen, kan immers een beroep doen op de dienst Bib-aan-huis van de bibliotheek. Bib-aan-huis werkt met vrijwilligers aan wie je jouw bibliotheekboodschappen kunt toevertrouwen. Hierdoor kan je alle materialen uit de bibliotheek ontlenen: boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s…

Het werkt heel makkelijk. Een medewerker komt bij je langs en bespreekt je bibliotheekwensen. Je kan thuis ook je keuze maken via onze catalogus op het internet. Op de afgesproken dag krijg je de boeken, cd’s of films thuisbezorgd. Ook als je ogen niet goed meer meewillen of als lezen moeilijker wordt, kan je blijven lezen!

Denk je dat Bib-aan-huis iets voor jou is of voor iemand uit je naaste omgeving? Aarzel niet om ons te contacteren! Bel ons op 056/43 35 40. We komen bij je langs om de nodige praktische afspraken te maken. Bib-aan-huis is gratis voor leden van de bibliotheek. Het jaarlijks lidgeld is 5 euro (4 euro voor 55+). Boeken en strips lenen is gratis; voor cd’s en dvd’s is er een beperkt leengeld. Gebruikers van Bib-aan-huis kunnen genieten van een dubbele uitleentermijn.

dinsdag 5 april 2011

0

Auteursbezoek: Wally de Doncker

In het kader van de Jeugdboekenweek kwam jeugdauteur Wally de Doncker op bezoek. Wally kwam zijn boeken voorstellen aan de kinderen van het tweede leerjaar in de hoofdbibliotheek en in filiaal Gullegem. Hij liet onder meer een filmpje zien met een geanimeerde versie van zijn prachtige boek Van A tot Zet. Wally had ook zijn gitaar meegebracht. De hele klas zong mee met 'Praten met je staart'.


Boeken die aan bod kwamen:

Het verhaal van O (2007, prentenboek)
Dit prentenboek gaat over een letter die tegelijkertijd een cijfer is. De 0 is erg vol van zichzelf, hoewel hij tegelijkertijd leeg en niets is. Maar ook in de formule H2O komt de 0 voor.

Tsjilp, zegt de vis (2004, 6-8 jaar)
Langs de sloot zit een mus te kijken naar haar spiegelbeeld in de sloot. Eigenlijk zou ze wel eens iets anders dan een mus willen zijn. Gebruikmakend van een spreuk wisselt ze met een vis van lichaam, maar niet van gedachten.

Een touwtje naar de maan (2005, 6-8 jaar)
Hond Spot woont al drie jaar bij zijn Baas en het Vrouwtje. Op een dag komt de kat Muis ook bij hen wonen. Muis gaat graag de wijde wereld in en ze neemt Spot (die veel rustiger is en houdt van zekerheid) na veel aandringen en wat chantage mee op haar reis door de nacht.

Praten met je staart (2008, 6-8 jaar)
Spot de hond en Muis de kat komen dieren tegen die allemaal iets hebben, iets zijn of iets kunnen. De geit moet baren, de ezel leert zingen en dansen en de kraaien willen het kleine geitje verorberen.

Van A tot Zet (2010, 6-8 jaar)
In dit kunstzinnig vormgegeven boek stellen de 26 letters van het alfabet zich voor. Aan elke letter worden twee tot vier pagina’s besteed. Zo wordt de letter E vergeleken met een skelet en komen de verschillende klanken van de E aan bod.

Alle boeken van Wally in de bib

vrijdag 1 april 2011

0

Ontmoeting met een lener: Geert Delannoy

In onze reeks ‘Ontmoeting met een lener’ toont Geert Delannoy uit Moorsele een selectie van zijn wielrennerstekeningen. Geert maakte honderden tekeningen van wielrenners. Het zijn geen portretten van bestaande renners, maar tekeningen van anonieme coureurs van wie je kan zien hoe ze afzien tijdens het koersen of vreugde beleven als ze als eerste over de eindstreep fietsen. Het zijn tekeningen met humor en optimisme die laten zien dat renners plezier beleven aan hun sport en dat enthousiasme brengt Geert over op de kijker.

Geert noemt zijn wielerkunst ‘fluo-art’ en de uitgevoerde techniek is potlood (met gom), balpen en fluo-stift. Een eenvoudige en verrassende kijk op het wielergebeuren. Een selectie uit dit werk valt twee weken te bezichtigen in de bibliotheek.