vrijdag 29 maart 2013

Bibdate KJV

 
Op 15 maart sloten we het leesjaar van de Kinder- en Jeugdjury feestelijk af. Op een plechtige eindstemming werden de stemmen geteld en kwamen de ‘Wevelgemse’ winnaars uit de bus. Groep 3 koos Hotel Tussentijd van Lisa Boersen tot mooiste boek van het jaar, Groep 4 had het erg voor Kulanjango van Gill Lewis.

Als speciale activiteit organiseerden we een zogenaamde Bibdate! Alle KJV-leden, hun familie en de begeleiders waren uitgenodigd. Iedereen bracht zijn lievelingsboek mee. Eerst stelden ze elkaar inleidende vraagjes, om de tongen los te maken. Welk personage zou je eens in het echt willen ontmoeten? Wie is je favoriete schrijver? Welke passage zal je altijd bijblijven? Dat ging bijzonder vlot: KJV-kinderen praten over niets liever dan over boeken!

Toen ging het eigenlijke bibdaten van start. Op de maten van een vrolijk deuntje ('Tequila!') liep iedereen rond een grote, langwerpige tafel. Stopte de muziek, ging iedereen zitten en werden leeservaringen tijdens korte tête-à-têtes uitgewisseld. Volwassenen en kinderen, mooi oog in oog. Na afloop was er een natje en een droogje om bij te kletsen. Conny had 'poëtische koekjes' klaargemaakt. Koen nam ondertussen interviews af voor de Gemeentekrant.

0 reactie(s):