donderdag 25 augustus 2011

Nieuw onderdak voor informatieve dvd's

We hebben eindelijk deftig onderdak gevonden voor onze almaar uitdijende collectie informatieve dvd's. Een op maat gemaakt rek presenteert de dvd's op een overzichtelijke manier: met kleuren en icoontjes, naargelang het onderwerp, net zoals bij de informatieve boeken.Vier aanraders uit de collectie:

Into great silence - Philip Gröning
Een zeer nauwkeurige, gedeeltelijk stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm.

Journey of life - Steve Leonard
Een frisse, amusante en tegelijk wetenschappelijk solide natural history-reeks, met jongensachtig enthousiasme gepresenteerd door Steve Leonard, een dertiger die ooit als student werd gevolgd voor een docusoap over afstuderende dierenartsen, en daar een rijkelijk gevulde carrière als wildlife presenter aan overhield. De reeks pimpt de op zich al spectaculaire natuurbeelden met subtiele special effecten en gladde computeranimatie. Een riskante cocktail, maar in dit geval werkt-ie uitstekend.

Grizzly man - Werner Herzog
Timothy Treadwell was een Amerikaans natuurbeschermer en fanaat van grizzlyberen. Hij heeft ongeveer dertien zomers tussen de grizzlyberen van het Katmai National Park in Alaska doorgebracht. In 2003 is Timothy Treadwell samen met zijn vriendin Amie Huguenard ten slotte gedood en gedeeltelijk opgegeten door een grizzlybeer.

In Europa - Roel van Broekhoven
Een documentairereeks gebaseerd op het gelijknamige boek In Europa van de Nederlandse publicist Geert Mak. Deze 35-delige reeks behandelt de geschiedenis van Europa in de 20ste eeuw. Dit werd in beeld gebracht door belangrijke historische locaties te filmen zoals ze er ten tijde van de serie uitzagen en door betrokkenen te interviewen. De 35 afleveringen werden uitgezonden over 2 seizoenen. De bibliotheek heeft beide series (1914-1943 en 1944-1992). Of wat had u gedacht?

0 reactie(s):