vrijdag 27 september 2013

Bibliotheekweek 2013


Op zaterdag 12 oktober gaat de jaarlijkse Bibliotheekweek van start. Die dag is er in alle Vlaamse bibliotheken weer een Verwendag. De Bibliotheekweek staat dit jaar in het teken van de lancering van de vernieuwde vraaggerichte aanpak van de bibliotheek. Dat alles onder het motto: 'Kom binnen en zet u.'

Vraaggerichte aanpak? Ja! Onze bibliotheek heeft zoveel meer te bieden dan een collectie boeken, tijdschriften en dvd’s. We hebben ook een antwoord op je vragen.

En dat antwoord komt niet altijd uit een boek. Het kan ook in een folder staan, op een website, of in het hoofd zitten van een deskundige. Welnu, de bibliotheekmedewerkers weten waar ze kunnen zoeken (en waar niet). Bij wie je terecht kunt (en bij wie niet). Welke websites betrouwbaar zijn (en welke niet).

Alle bibliotheken uit de regio Kortrijk profileren zich in de Bibliotheekweek definitief als vraaggerichte bibliotheken. Ze doen dat door vakspecialisten in diverse domeinen uit te nodigen om alle vragen van het publiek te beantwoorden. Elke gemeente kiest een ander thema. In Wevelgem kozen we voor het thema kunstbeoefening. Bijzondere kunstenaars onthullen de geheimen van hun kunst en creativiteit. En uiteraard verwennen we je met een hapje en een drankje en een fijn streepje muziek.
Programma verwendag zaterdag 12 oktober
Hoofdbibliotheek Vanackerestraat

10u – 11u30

- Demonstraties van bodypainter Marc Doornaert, wilgentenenvlechtster Magda Peeters, en pottendraaier Philippe Vandecasteele.
-Rockfotografe Cindy Frey vertelt over het project ‘At the Rockshow’. Jonge Wevelgemse fotografen maakten een mooi beeld van de Wevelgemse pop- en rockscène.
-Beeldend kunstenaar Kris Vandenberghe laat bezoekers schilderen en tekenen op groot formaat in het Teek-kaffee. Breng een boek of een afbeelding mee van je favoriete kunstenaar (of kies dat in de bibliotheek!)

Kijken moet, vragen mag!

11u – 12u30

-Happy Hour tussen de rekken van de bibliotheek.
-De bibliotheekmedewerkers verrassen je met een hapje en een drankje.
-The Skullfuckers duiken overal op en spelen covers van de mooiste nummers die je wil horen.

Vragen staat uiteraard vrij.

De bibliotheek blijft open tot 13 uur. Aansluitend kun je de hele dag (tot middernacht!) terecht in het gezellige Teek-café in de inkomhal van de bibliotheek.


Ook in de filialen is er voor de bezoekers een hapje en een drankje. In Gullegem en Moorsele zijn jonge kunstenaars aan het werk (i.s.m. het Atelier voor Plastische kunsten). In het filiaal Gullegem is er een workshop juwelen maken met Ann Coudenys (vanaf 9u30, gratis deelname, alle info en inschrijving in het filiaal)

Ook de jongste lezers worden verwend. De Luisterlezerbus met verteller Selle De Vos komt langs!
In de tot mobiel theater omgebouwde autocar kunnen kinderen van 4 tot 8 jaar genieten van de mooiste verhalen uit de bibliotheek. Mis deze bus niet... Lees er hier alles over!Meer info? Raadpleeg de folder met het activiteitenaanbod [.pdf] van de bibliotheken uit de regio Kortrijk. Lees hier meer over de nieuwe vraaggerichte aanpak van de West-Vlaamse bibliotheken.

Luister hier naar The Skullfuckers!

0 reactie(s):