donderdag 20 maart 2014

Stefan Brijs spreekt voor het laatst


Op woensdag 26 maart is succesauteur Stefan Brijs de gast van Avondklok.

Stefan Brijs werd geboren op 29 december 1969 in Genk, waar hij ook jarenlang woonde en naar school ging. Hij studeerde voor onderwijzer en werkte als opvoeder. Sinds 1999 is hij voltijds schrijver.

Hij schreef recensies en enkele romans vooraleer in oktober 2005 zijn roman De Engelenmaker verscheen. Dit boek kende een overrompelend succes. Hij kreeg er talrijke prijzen in binnen- en buitenland voor, er verschenen vele vertalingen en het boek staat steevast op alle lijsten van leesclubs en scholen. En vooral… de roman werd erg gesmaakt door een ruim lezerspubliek.

In 2011 verscheen Post voor mevrouw Bromley, een schitterende roman over de gruwelen van de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Daarvan zijn intussen meer dan 50.000 exemplaren verkocht en er verschenen weer vele vertalingen. Het boek prijkte op de longlist van de Libris Literatuurprijs en de AKO Literatuurprijs.

Tijdens zijn lezingen vertelt Stefan Brijs onderhoudend over hoe hij bij de thema’s en personages van zijn romans komt. In april gaat de auteur in Spanje wonen. Deze lezing is dus één van de laatste kansen om hem in Vlaanderen aan het woord te horen.

Praktisch
- woensdag 26 maart 2014
- om 20u15 in Cultuurcentrum Guldenberg (Acaciastraat)
- organisatie: Bibliotheek en Cultuurcentrum Wevelgem
- inkomprijs: 5 euro (kan vooraf in de bib en het cc, maar ook aan de deur)

Website Stefan Brijs

Meer info


0 reactie(s):