dinsdag 13 mei 2014

Ken jij al de Infowijzers?

Het zou een mooie schiftingsvraag zijn: hoe groot is het percentage leners dat de Infowijzers in onze catalogus al heeft ontdekt? Antwoord: beslist niet groot genoeg!

Achter de coulissen stellen bibmedewerkers verzamelingen met bronnen samen rond actuele thema's. Bronnen, dat gaat van boeken en tijdschriften over cd's en speelfilms tot documentaires en websites. En een actueel thema, dat kan Mijn kind heeft AD(H)D zijn. Of: Een job zoeken. Of: Starten met een eigen zaak. De bronnen worden door een ervaren team gekeurd op actualiteit, degelijkheid en gebruiksgemak.

Als er een Infowijzer bestaat over je zoekterm, vind je die steeds bovenaan de lijst met zoekresultaten.Volg de link. Je ziet meteen dat het onderwerp wordt opgesplitst in een aantal deelonderwerpen.Wie doorklikt, vindt de bronnen zelf en een korte beschrijving van de bron. De online bronnen worden regelmatig gecontroleerd op dode links. Wie Wevelgem selecteert op het kaartje rechts, ziet in de rechterbovenhoek van de bron of hij in onze collectie zit.Voorbeelden van Infowijzers:


Omgaan met diabetes
Een roman kiezen
Een studie kiezen
Mijn kind is te dik
Een tatoeage laten zetten

0 reactie(s):