maandag 1 december 2014

Rik Vanwalleghem legde publieke biecht af

Zo’n 170 personen woonden op  donderdag 27 november op uitnodiging van de bibliotheek en het cultuurcentrum de openbare biecht van wielerjournalist en auteur Rik Vanwalleghem bij.
Biechtmoeder van dienst was Mieke Dumont (WTV/ Focus) en zij nodigde bevoorrechte getuigen uit om te oordelen.


Gewezen sportleraar Rudiger ‘Tarzan’ Verschoore herinnerde zich Rik nauwelijks, maar Rik blikte met weemoed terug op de goede mix van sport en cultuur in het Sint-Pauluscollege van de jaren ’60.
Samen met jeugdvriend Jan Samyn vormde Rik het dj-duo Piete Kantropus en ze vrolijkten toen fuiven en trouwfeesten op.Het werd muisstil in de zaal toen Vanwalleghem de hartverscheurende keuze tussen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen moest maken.Met persmotard Guy De Vuyst en verzorger Dirk Nachtergaele beleefde Rik vele wieleravonturen die door het publiek gretig werden opgeslorpt.Ex-schoonbroer Jules Vandevoorde claimde met een pittig verhaal de eer dat hij Rik de liefde voor de koers bijbracht.
Rik knikte en zei dat het goed was.
In januari 2015 ruilt Rik het ouderlijk huis in de Roterijstraat voor een woonst aan de Brugse Reien. ‘Maar ik laat Wevelgem niet los,’ verzekerde hij.
In Oudenaarde werkt hij aan een nieuw concept voor ‘zijn’ Centrum Ronde van Vlaanderen.
En Guy De Vuyst sprak de hoop uit om nog eens de Tour De France te kunnen rijden met Rik achterop de motor.


Lees hier over de wonderjaren van Rik Vanwalleghem.

Foto's: Berno Decherf

0 reactie(s):