woensdag 1 juli 2015

Boekbaby's

De bibliotheek is er voor iedereen, óók voor de jongste spruiten en hun trotse ouders! Het project Boekbaby's wil ouders en heel jonge kinderen laten proeven van boeken. Want baby’s die meteen in aanraking komen met boeken raken vlug vertrouwd met taal en kunnen sneller lezen.

Heb je een kindje van 6 maanden oud? Dan krijg je een eerste babypakket via de vrijwilligers van het consultatiebureau Kinderzorg Kind en Preventie: een mooie stoffen tas met babyboekjes.

Heb je een kindje van 15 maanden oud? Dan kan je een peuterpakket afhalen in de bibliotheek: een tas met kwalitatieve peuterboekjes. Helemaal vrijblijvend is dat: je hoeft geen lid te worden van de bib.

Maar zo'n bibliotheekbezoek is natuurlijk een ideaal moment om onze collectie te leren kennen. Voor de allerkleinsten heeft de bib heel wat in huis: peuterboeken, cd's met wiegeliedjes, luisterboeken, eenvoudig speelgoed...

Ook als ouder vind je er betrouwbare informatie over zwangerschap, de verzorging en opvoeding van je kind en kinderpsychologie. Het bibteam wijst je graag de weg!


0 reactie(s):