vrijdag 23 december 2011

Warme films voor koude dagen


Nu in de bibliotheek: een dvd-standje met filmtips om de kerstdagen door te komen. Omdat het niet altijd The Sound of Music moet zijn... Een greep uit het aanbod:

Oscar et la dame rose - Eric-Emmanuel Schmitt
Nadat zijn beenmergtransplantatie mislukt is, begrijpt de tienjarige Oscar dat hij niemand meer plezier doet. De dokter die hem iedere dag onderzoekt doet er het zwijgen toe. En dat werkt op het gemoed van Oscar, vooral omdat dat zwijgen aanstekelijk is en iedereen op de afdeling, tot de poetsvrouwen toe, hem met een trieste blik bekijkt. Gelukkig is daar Mamie-Rose, een oudere dame, die de kinderen in het ziekenhuis komt bezoeken.

The young Victoria - Jean-Marc Vallée
Engeland, 1837. De jonge koningin Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof. Daarnaast zijn er zoveel andere taken die haar aandacht vragen dat haar vrijheid ernstig te lijden heeft. Maar met de aanwezigheid van de Duitse prins Albert lijkt dat anders te worden.

Haar naam was Sarah - Gilles Paquet-Brenner
De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia.

Joyeux Noël - Christian Carion
Tijdens de kerstdagen van 1914 verbroederen Franse, Schotse en Duitse soldaten op verschillende stukken niemandsland aan het front.

Hachi : a dog's love story - Lasse Hallström
Op een koude avond vindt professor Parker Wilson een puppy op het treinstation. Hij kan het niet over z’n hart verkrijgen het jonge dier achter te laten en neemt het hondje mee naar huis. Parker en de hond, Hachi genaamd, zijn al snel onafscheidelijk. Hun unieke band is het begin van een ontroerend verhaal over ware vriendschap en onbegrensde loyaliteit.

0 reactie(s):