dinsdag 15 oktober 2013

Verwendag 2013: Het Grote Fotoverslag

In januari verkast de bibliotheek tijdelijk, voor twee jaar, naar een nieuwe locatie. Wat nu het rusthuis Ter Mote is, wordt ingericht als noodbibliotheek. Intussen wordt de bib in het park uitgebreid en verbouwd. De laatste Verwendag in ons oude gebouw had daarom iets speciaals. Geruggesteund door de krachten van het kunstenproject Teek, die straks met ons de oude bib vaarwel wuiven, werd het een erg mooie editie, tjokvol activiteiten.

Voor wie er niet bij was: het Grote Verwendag-Fotoverslag.


Doorlopend waren er demonstraties. Bodypainter Marc Doornaert nam onze collega Conny onder handen.Wilgentenenkunstenares Magda Peeters vlocht allerlei dieren in elkaar.Pottendraaier Philippe Vandecasteele kon rekenen op veel belangstelling.Rockfotografe Cindy Frey vertelde over het project ‘At the Rockshow’. Jonge Wevelgemse fotografen maakten een mooi beeld van de Wevelgemse pop- en rockscène.Beeldend kunstenaar Kris Vandenberghe liet bezoekers schilderen en tekenen op groot formaat in de Kleine Zaal.Jan Vanaudenaerde had zichzelf opgesloten in een hok vol boeken, en vermaakte passanten met zijn voorleessessies.Wie dat wou, kon poseren voor de lens van Joost Demuynck. De foto's worden gebruikt in een grote collage.Van 11u tot 12.30u hielden we Happy Hour tussen de rekken van de bibliotheek. De bibliotheekmedewerkers verrasten de leners met een hapje en een drankje...... en de kinderen kregen snoepgoed.The Skullfuckers speelden intussen vinnige covers van verzoeknummers.De bibliotheek bleef open tot 13 uur. Aansluitend kon je de hele dag (tot middernacht!) terecht in het gezellige Teek-café in de inkomhal van de bibliotheek. Beste Hobbykok-finaliste Stefanie Coorevits bakte wafels voor iedereen.Ook in de filialen kreeg iedereen een hapje en een drankje aangeboden.In Gullegem en Moorsele waren jonge kunstenaars aan het werk (i.s.m. het Atelier voor Plastische kunsten).In Gullegem gaf Ann Coudenys een workshop juwelen maken.Ook de jongste lezers werden verwend. De Luisterlezerbus met verteller Selle De Vos kwam langs in de drie gemeenten. In de tot mobiel theater omgebouwde autocar werden kinderen van 4 tot 8 jaar getrakteerd op een mooi verhaal.

Proficiat aan alle bibliotheekmedewerkers. En vooral: bedankt aan al onze leners. Ook volgend jaar staat het hele bibliotheekteam voor jullie klaar.Het volledige fotoverslag vind je hier:

0 reactie(s):