zaterdag 7 november 2015

Tijd voor de Bib in het park!

Op zaterdag 12 december werpt de hoofdbibliotheek de deuren wagenwijd open.
De hele dag kun je kennismaken met de splinternieuwe bibliotheek.
Die zal voortaan Bib in het park heten. 
Zwerf rond in het nieuwe gebouw, ontdek de nieuwe hoekjes, zoek je favoriete collecties en laat je verrassen.
Op elk moment is er wel iets te beleven. Voor iedereen!

9 uur tot 17 uur
De Koning van Papier zwerft door de bibliotheek. Al eeuwenlang helpt hij schrijvers aan hun grote meesterwerken. Zijn papieren huid ontplooit zich tot een ridderkasteel, een monsterlijke oceaan of een sprookjesachtig woud. Luister naar zijn verhaal en ontdek wat er schuilt achter het ritselende papier.

9 uur
Walking Breakfast met koffie of chocolademelk en heerlijke koffiekoekjes voor alle vroege vogels. Inschrijven hoeft niet, maar… op is op!

9u30 tot 10u en 10u30 tot 11 u
De Vertelclub van de bib verkent de nagelnieuwe vertelhoek. Op deze bijzondere dag mag het wat meer zijn. Verteller Jef Soenens verrast de kinderen met de Kikker-verhalen van Max Velthuijs. Hij brengt zijn poppenkast mee, samen met kikker en zijn vriendjes haas, rat, eend en varkentje.
Voor kinderen van het 2de kleuter tot en met het 2de leerjaar.
Max. 20 kinderen per sessie – inschrijven kan vanaf 3 november (bibliotheek@wevelgem.be)

11u tot 13u
Het Wevelgemse trio Les Tripes verzorgt een smaakvol aperitiefconcert. Vertaald heten ze ‘De ingewanden’, maar laat dit je eetlust niet bederven. Het drietal beschikt over een gitaar, een accordeon, een contrabas en gesmeerde kelen en laat je kennismaken met klassiekers en ongekende parels van het Franse chanson. Bart Van Loo zou er ‘u’ tegen zeggen!
De bib werkt af met tapas en cava.

14u tot 16u
Zo zwart als de duivel, zo zuiver als een engel. Niets is beter dan een hartig kopje koffie. Het prikkelt je zintuigen, laadt je op en is vooral gewoon lekker. Barista Bruno maakt van het proeven van je kop koffie een unieke ervaring. Hij verrast je niet alleen met de beste geuren en smaken, maar hij laat je ook kijken en luisteren naar het verhaal achter de koffie. Dat hoort zo in een bibliotheek.

14u tot 16u
De kappers van het poëtisch kapsalon bezorgen iedereen een fantastische namiddag. Van wachtenden in de rij tot klanten op de kappersstoel: ze horen allemaal gedichten, zingen kappersliedjes en luisteren naar verhalen. Wie zich laat knippen, gaat naar huis met een nieuwe look vol pluimen, draadjes, mini-cup-cakes, discoballetjes, bloemen, veren, blaadjes, lepels, stokjes, eenden, vlinders, vogels, diamanten, knopen-en-kralen, piraten, nesten, linten en dat in alle kleuren van de regenboog!
Het poëtisch kapsalon is een productie van het reizend speeltheater Kip van Troje. Ballonplooiers en grimeurs snellen ter hulp als het wachten te lang duurt.

16u
We laten de bel niet rinkelen op deze eerste dag in onze nieuwe bibliotheek. We zorgen voor muziek van het huis terwijl jij je laat verrassen door ons nieuwe huis vol schatten die wachten om te worden gelezen, beluisterd, bekeken en gespeeld. Aankomen mag.

doorlopend
Openen doen we in stijl met een klassemadam. Gerda Dendooven is de leading lady van de Vlaamse illustratoren. Haar tekenwerk zit vol absurde humor en blijft tegelijk erg herkenbaar. Ze leeft zich perfect in in de leefwereld van kinderen en verbeeldt op een gedurfde en persoonlijke manier de gevoelens van haar personages. Haar werk wordt ook in het buitenland erg gewaardeerd.
Speciaal voor bibliotheek Wevelgem maakt Gerda Dendooven een selectie uit haar tekenwerk. Haar illustraties mogen als eerste onze tentoonstellingsruimte vullen.

Heidi Waelkens uit Lauwe doet kunstzinnige dingen met boeken. Ze maakt in haar boeken heel bewust ezelsoren en plooit en puzzelt tot het boek is omgetoverd in een origineel kunstwerk. Ze verrast de kijker met haar originele boekornamenten.
De bib is meer dan boeken alleen, een boek is meer dan lezen allen.

Graag tot dan, graag tot Bib in het park!

Noodbib Ter Mote is gesloten vanaf 16 november.
Lees hier praktische informatie over je uitleningen tijdens de sluitingsperiode van de hoofdbib.


0 reactie(s):