zaterdag 9 januari 2016

Nieuw! Slow reading in de bib


Hoe lang is het geleden dat je nog eens een hele poos ondergedompeld was in een boek? Dat je hoofd stond naar een uur lekker doorlezen? Té lang geleden?

Dan is slow reading zeker iets voor jou. 'Slow' betekent hier niet zozeer traag als wel ongestoord en geconcentreerd. In een tijd waarin we op beeldschermen teksten scannen, doorheen websites klikken en op sociale media bestookt worden met berichten, proberen verstokte lezers en mensen uit het boekenvak vrijhavens te creëren waarin je in alle rust kan lezen. Zoals lezen bedoeld was, ooit.

Ook de bibliotheek springt met plezier mee op de kar! Elke eerste maandag van de maand komen we op een rustige plek samen, in een van de salons in de Bib in het park, om een uur onafgebroken een boek te lezen. Roman, thriller, graphic novel, non-fictieboek  maakt niet uit: kies er eentje uit onze rekken of breng er een mee van thuis. Bij ons vind je de rust die je zoekt. We schakelen de smartphone uit en zoeken een comfortabele sofa op. Na afloop is er een drankje voor iedereen en kan je een boekenbabbeltje slaan met de andere slow readers.

Aftrappen doen we op maandag 8 februari, om 19u30 in de Bib in het park. De toegang is gratis. Iedereen is welkom. De sfeer is relaxt. Het wordt geen elitaire bedoening. Stuur vooraf gewoon een mailtje naar conny.vansteenkiste@wevelgem.be

0 reactie(s):