vrijdag 17 juni 2016

Thrillers van Venus, thrillers van Mars


Voor veel lezers en leners is de Zomer van het Spannende Boek het favoriete seizoen van het boekenjaar. Twee maanden lang zetten elke boekhandel en bibliotheek de spannende boeken - romans waarin moord, fraude, terreur of spionage de boventoon voeren - in het zonnetje. Want wat biedt er meer ontspanning op het strand, op de camping of in de bergen dan... spanning?

Dit jaar hangen we de Zomer van het Spannende Boek op aan thrillers die speciaal voor mannen of voor vrouwen bedoeld zijn. Op de meeste thrillers staat natuurlijk niet écht een geslacht of leeftijd, maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk vaak geschreven wordt naar een speciale doelgroep toe. Het leeuwendeel van de thrillerlezers én -leners is trouwens vrouw en tussen de 30 tot 60 jaar oud.

Misdaadromans voor vrouwen focussen meer op het dagelijks leven, op gezinssituaties en relaties - op wat daar allemaal crimineel fout kan lopen. Niet zelden met een femme fatale in de hoofdrol. Mannen lezen dan weer liever over geheim agenten, maffiapraktijken of politieke corruptie, in romans met veel achtervolgingen, explosies, stuntwerk en technologische snufjes.

Zonder partij te kiezen doet de bibliotheek deze zomer dus even mee aan de strijd tussen de seksen. We maken een boekenstand met spannende boeken voor mannen. Van David Baldacci over Clive Cussler tot Len Deighton. Én we maken een boekenstand met spannende boeken voor vrouwen. Van Camila Lackberg over Nicci Gerard tot Simone van der Vlugt.

Thrillers van Venus, thrillers van Mars, zeg maar. Kom een kijkje nemen in de bib! En neem meteen de twee bijbehorende bladwijzers mee die we voor de gelegenheid hebben gemaakt, met nog veel meer leestips. Voor hem, en voor haar.

0 reactie(s):