dinsdag 1 maart 2011

Welkom op Bibliotheek Wevelgem Blogt

De Wevelgemse bibliotheek wordt steeds actiever op het internet! Naast de Facebook-pagina en ons drukbekeken luikje op de gemeentelijke website, houdt de bibliotheek voortaan een weblog bij.

Op Bibliotheek Wevelgem Blogt blijf je op de hoogte van alles wat er reilt en zeilt in de bibliotheek. Eén- à tweemaal per week doen we je interessante leestips aan de hand, blikken we terug op de talrijke activiteiten die de bibliotheek organiseert en geven we antwoord op veelgestelde vragen (‘Waar staan die boeken, meneer?’).

Wordt Bin Laden omgebracht, dan sommen wij onmiddellijk de relevante boeken met achtergrondinformatie nog eens op. Gaat in Leuven het filmfestival Docville van start, dan zetten we de mooiste documentaires uit onze eigen dvd-collectie in de kijker. Steeds vergezeld met fotomateriaal én een rechtstreekse link naar onze catalogus, om te kijken of de materialen binnen zijn. Speciale aandacht gaat uit naar Wevelgemse publicaties.

De berichten zijn ingedeeld volgens doelgroep: kinderen, jongeren, senioren, leerkrachten, filmfanaten, literatuurliefhebbers… Ook jij vindt er vast iets van je gading. Het gaat er trouwens lang niet altijd serieus aan toe. De weblog biedt onderdak aan faits divers die de gemeentelijke website niet snel zullen halen. Vitalski die net voor een optreden in OC De Stekke het Moorseelse bibliotheekfiliaal keurt? Lees het op de weblog! Trouwens: in de rechtermarge zijn we geabonneerd op enkele toonaangevende literaire nieuwssites. Handig om ‘mee’ te zijn.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogberichten kan via RSS-feeds en via e-mail. Reacties worden zeer op prijs gesteld! Bibliotheek Wevelgem Blogt is voor ons een buitenkansje om rechtstreeks de dialoog aan te gaan met de leners en te horen wat jullie vinden en verwachten van de bib.

—Het blogteam

0 reactie(s):