zaterdag 16 april 2011

Fundels in de bib

Een kind leren genieten van boeken kan op verschillende manieren. Uiteraard is het traditionele prentenboek de ideale instap — gezellig samenzitten, pagina’s omslaan en steeds benieuwd zijn naar wat er komt. Maar ook bij voorlezen staat de technologie niet stil. Wil je op een trendy manier met prentenboeken aan de slag, dan ben je bij de Fundels aan het juiste adres. Een Fundel is een “bundel vol fun”: een geanimeerd prentenboek — voorgelezen door een professionele stem, met bewegend beeld — aangevuld met leuke activiteiten voor kinderen tussen drie en zeven jaar.

Kinderen kunnen via de computer kennismaken met de geanimeerde versie van het prentenboek. Ze luisteren naar het verhaal en krijgen daarnaast opdrachtjes waardoor ze zich volledig kunnen uitleven samen met de figuren uit het boek. Een Fundel draagt, door het stimuleren van de schrijf-, spreek-, luister-, lees- en rekenvaardigheden, bij tot de algemene ontwikkeling van het kind. Een Fundel is meer dan een computerspelletje, het is een totaalpakket van oefeningen, spelletjes en didactische hulpmiddelen, waarbij het prentenboek centraal blijft staan.

Per bibliotheekpasje mag je één Fundeltas meenemen, met daarin maximum 3 Fundelboeken en een Fundellezer. Met een klaspasje mag je tas, boek en lezer zes weken houden. Via het trefwoord ‘Fundel’ krijg je alle Fundels opgelijst in onze catalogus. Meer info in de bibliotheek, of bekijk het YouTube-filmpje ‘Fundels in de bib’:

0 reactie(s):