zaterdag 25 juni 2011

Elke vakantie begint in de bibliotheek

Op reis met een boek uit de bib
De bibliotheek heeft honderden reisgidsen over de meest verscheiden vakantiebestemmingen. Zowel over heel populaire plaatsen als over ongekende toeristische regio’s en landen worden voortdurend nieuwe en actuele reisgidsen gekocht.
Niet alleen de gekende reeksen kun je vinden in de collectie. De bib heeft ook originele gidsen over alternatieve of meer avontuurlijke vormen van reizen.

Met de bib op de fiets
De bib biedt ook inspiratie voor een actieve vakantiedag dichtbij huis. Er zijn tientallen gidsen en kaarten voor wandelingen in Vlaamse bossen, fietstochten langs rivieren en kreken, culinaire stadsverkenningen, avontuurlijke tochtjes met kinderen of verrassende verkenningen van de eigen streek. De wandel- en fietskaarten kunnen net als een boek gratis ontleend worden.

Op zoek naar parels in de bib
Ook in eigen gemeente zijn uitgestippelde wandelingen langs mooie plekjes en buurten. Enkele tochten zijn bewegwijzerd en beschreven in een handige brochure. De Guldenbergfietsroute (47 km) is een ontspannende fietstocht die de mooiste plekjes van de gemeente aan elkaar rijgt.
De toeristische dienst en heemkundige kring Wibilinga presenteren tijdens de vakantie de Wevelgemse parels in de inkomhal van de bibliotheek.

De bib laat je lezen op reis
Ook deze zomer stelt de bibliotheek het spannende boek in de kijker. Ook reisverhalen staan in de spots. In een leuke folder van Stichting Lezen vind je nog meer leuke leestips en verrassende reisverhalen van o.m. Joost Vandecasteele en Elvis Peeters.

Op reis in een film uit de bib
In de bib vind je films die je meevoeren naar verre of ongekende bestemmingen: detectives die zich afspelen in betoverende steden, romances in idyllische streken, avonturenfilms in woestijnen en regenwouden, roadmovies langs mythische snelwegen en door adembenemende landschappen, verrassende tijd- en ruimtereizen.
Je kan dvd’s ontlenen voor een periode van 1 week, het leengeld bedraagt 1,25 euro.

In alle staten door de bib
Ook in je eigen huis of tuin kun je de sfeer van vreemde landen en culturen proeven. De bib heeft een grote collectie cd’s met wereldmuziek. Arabische trommelsolo's, Afrikaanse ritmes en Indiaase mantra’s brengen je bij traditionele volkeren en culturen. Of luister naar Ierse reels en jigs, Portugese fado-zangeressen of Zwitserse jodelaars en alpenhoornspelers om je helemaal onder te dompelen in de sfeer van je voorbije, toekomstige of gedroomde vakantie.
Je kan cd’s ontlenen voor een periode van 1 maand, het leengeld bedraagt 0,25 euro.

0 reactie(s):