dinsdag 26 november 2013

Bekijk thuis ons online krantenarchief!

Gopress is de nieuwe Mediargus: een digitaal archief met alle nationale kranten tot en met eergisteren. Het archief werd in een nieuw jasje gestoken en wat meer is: je kan de artikels nu ook thuis raadplegen! Daarvoor moet je je eenmaal laten registreren. Dat kan heel eenvoudig.


1. Om je te registreren vraag je een ticket aan de balie van de bibliotheek. Je moet dus lid zijn van de bib. Het ticket bevat een gepersonaliseerde, paswoordgebonden code die één jaar geldig blijft en maar één keer hoeft ingegeven te worden.


2. Surf naar http://krantenarchief.bibliotheek.be/. Zoek een artikel.3. Als je het artikel wil lezen word je gevraagd om je aan te melden. Duid aan dat je lid bent van Bibliotheek Wevelgem en klik op ‘Registreren’.4. Voeg de unieke code in die op je ticket staat.5. Kies een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord. Stem in met de gebruikersvoorwaarden en klik op ‘Profiel aanmaken’.6. Je kan nu het artikel lezen, maar je moet eerst nog eenmalig instemmen met de algemene voorwaarden van Gopress, het systeem dat het krantenarchief beheert.Om in de toekomst het krantenarchief te raadplegen, kan je je gewoon aanmelden met je zelfgekozen gebruiksnaam of e-mailadres en paswoord. Dat kan op http://krantenarchief.bibliotheek.be/ of via onze online catalogus http://wevelgem.bibliotheek.be (via de knop ‘Catalogus’ -> ‘Krantenarchief’).

Thuis kunnen surfers die niet geregistreerd en aangemeld zijn enkel de zoekresultaten bekijken – niet de eigenlijke artikels.

Op de krant van vandaag en gisteren is de bibliotheek niet geabonneerd; er worden ook geen zoekresultaten uit de krant van vandaag en gisteren getoond. Wel wordt altijd de mogelijkheid getoond om die kranten (online .pdf-versie) te kopen.

Er is natuurlijk ook nog altijd de papieren krant die je elke dag kunt lezen in de inkomhal van de bib.

0 reactie(s):