zaterdag 30 november 2013

Leen er eens 30!


Ondertussen weet iedereen: de bibliotheek verbouwt en de bibliotheek verhuist! In 2014 verkast de bib voor dik anderhalf jaar naar het leegstaande rustoord Ter Mote. Op die manier kunnen in het park de uitbreidingswerken beginnen.

Januari wordt een drukke maand. De bibliotheek gaat drie weken dicht. Honderdduizend boeken dienen immers overgeheveld naar de Deken Jonckheerestraat. Het goede nieuws: elke lener kan ons een handje helpen. Niet door mee te helpen verhuizen, maar door tijdelijk een fors aantal boeken extra te ontlenen.

Tijdens de actie Leen er eens 30, die loopt van 2 december tot 11 januari, kan je tot dertig boeken ontlenen tot na de verhuis van de bibliotheek. Wie boeken ontleent vanaf 2 december hoeft die pas tegen 15 februari terug te brengen. Na 6 januari mag je de boeken lenen tot 24 februari.

Naast de boeken blijven, de max. 15 'gewone' uitleningen van tel. Maar ook deze materialen mag je tot na de verhuis blijven ontlenen -- tegen het normale tarief. Ook dvd's, bijvoorbeeld, mag je nu houden tot 15 februari, terwijl je maar één keer 1.25 euro hoeft te betalen! Eindelijk zeeën van tijd om in alle rust een paar seizoenen van je favoriete sitcom te bekijken.

Samengevat: vanaf 2 december kun je in de hoofdbibliotheek tot 45 bibliotheekmaterialen lenen: max. 30 boekmaterialen (boeken, strips, tijdschriften...) en max. 15 audiovisuele materialen (dvd's, cd's...). De maximale uitleentermijn van drie maanden blijft gelden en je mag de materialen natuurlijk ook gewoon eerder terugbrengen.

De actie Leen er eens 30 geldt niet in de filialen. De filialen blijven gewoon open en de normale uitleenafspraken blijven er van kracht.

0 reactie(s):