maandag 2 juni 2014

Wij worden wereldkampioen!


Nog een dikke twee weken en dan mogen de Rode Duivels de aftrap geven van hun eerste wedstrijd op het WK in Brazilië. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Het lijkt alsof een evenaring van de stunt in Mexico '86 best een haalbare kaart is.

Ook de bib bindt haar tricolore sambarokje om en gaat heupwiegend het Wereldkampioenschap Voetbal tegemoet. In een stand vol voetbalboeken en Braziliaanse parafernalia is de Latijns-Amerikaanse koortsdroom al helemaal tastbaar. James, laat de vuvuzela aanrukken!

Een greep:

De Rode Duivels : het officiële boek
Het portret van de huidige Rode Duivels en hun uitzonderlijke carrières, beschreven door doorgewinterde voetbaljournalisten als François Colin, Bart Raes, Frank Raes en Stefan Van Loock. Overvloedig geïllustreerd.

Waarom België (geen) wereldkampioen wordt - Herman Brusselmans en Gunther Schepens
Ze zijn allebei thuis in Gent, voetbalden samen in zaalvoetbalploeg De Woody's (de ene was ooit een grote belofte bij Lokeren, de andere schopte het tot international) en wisselen nu in een hilarisch steekspel hun verwachtingen uit over de Belgen in Brazilië.

Fifa -maffia : de smerige praktijk van de voetbalwereld - Thomas Kistner
Onderzoeksjournalist Thomas Kistner trekt al twintig jaar de beerput van wereldvoetbalorganisatie FIFA open. Het onthutsende resultaat van dat omvangrijke onderzoek staat te lezen in FIFA maffia.

Terug naar Toluca, WK Mexico 1986 : de geheimen van een grote ploeg onthuld - François Colin
In Terug naar Toluca vertelt François Colin, na nieuwe gesprekken met de hoofdrolspelers, het volledige verhaal van de Mundial '86 en plaatst de glansprestatie van de Rode Duivels in een bredere context.

Brazilië - Michael Palin
De bekende komiek en wereldreiziger Michael Palin (Monty Python) reisde in opdracht van de BBC 74 dagen door vier Braziliaanse regio’s: het Amazonegebied en hoofdstad Brasilia, het noordoosten met onder meer Recife en Olinda, Rio de Janeiro en de provincie Minas Gerais en tenslotte São Paulo en het zuidoosten.

The Rough Guide to the music of Brazil
Braziliës mengelmoes van Afrikaanse, Europese en inheemse invloeden is een broeihaard van eigenzinnige ritmes en melodieën. The Rough Guide brengt daaruit een solide staalkaart. Van samba over bossa nova tot choro en carioca funk.


0 reactie(s):