vrijdag 18 december 2015

Volg de workshop illustratie van Gerda Dendooven!


Gerda Dendooven is een van onze meest vooraanstaande illustratoren. Wie ooit een prentenboek met haar tekeningen heeft gelezen (of vóórgelezen) vergeet dat niet licht. Gerda mag als eerste de exporuimte van de Bib in het park inkleden, en daar zijn we apetrots op. Speciaal voor deze tentoonstelling maakt ze een persoonlijke selectie uit haar omvangrijke oeuvre. De selectie bestaat uit oorspronkelijke illustraties, voorstudies en schetsboekjes.

En er is meer! Op woensdag 23 december (van 10u tot 11u30) geeft Gerda een workshop illustratie voor de kinderen van het derde en vierde leerjaar. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Deelnemen kost 6 euro. Inschrijven doe je aan de balie van de bibliotheek. Kinderen krijgen niet zo vaak de kans om met potlood, verf of stiften in de weer te zijn onder begeleiding van een vermaard kunstenares. Meteen inschrijven is dus de boodschap!

Gerda Dendooven is geboren in Kortrijk maar woont sinds haar studies Vrije Grafiek in Gent. Ze doceert er grafische vormgeving in het Sint-Lucasinstituut, maar is vooral bekend als illustrator van kinderboeken. Haar veelbekroonde werk is eigenzinnig en spreekt vaak net zo luid als de tekst van het boek. Voor haar illustraties gebruikt ze het liefst grafietpotlood en verf of stiften. Ze maakt haar originelen zonder tussenkomst van de computer, waarna ze deze uitknipt, scant en digitaal samenvoegt. Zo kan ze altijd teruggrijpen naar haar originele werk.


0 reactie(s):