woensdag 30 december 2015

Workshop illustratie met Gerda Dendooven

Kinderen krijgen niet zo vaak de kans om met potlood, verf of stiften in de weer te zijn onder begeleiding van een vermaard kunstenares! De Bib in het park bood die mogelijkheid naar aanleiding van haar feestelijke opening. 



Gerda Dendooven mocht als eerste de exporuimte inkleden en gaf woensdag een workshop illustratie voor vijftien kinderen van het derde en vierde leerjaar. Gerda Dendooven is een van onze meest vooraanstaande illustratoren en kan heel goed met kinderen omgaan. 



Ze had een van haar prentenboeken meegebracht, Rennen, dat ze samen met Elvis Peeters maakte. Een paard galoppeert over de heide en steeds meer dieren sluiten zich bij hem aan. Ze rennen maar door, in volle vaart, maar onduidelijk is waarheen. 



Na het voorleesmoment legde ze aan de kinderen uit hoe je houtskool en bister (geelbruin kleurpigment vervaardigd uit roet en teer, dat je in water moet oplossen) kon gebruiken om mooie illustraties te maken. Wat leuk was, want een keer iets anders dan die eeuwige stiften en kleurpotloden. 



Elk kind kreeg een stukje verhaal uit Rennen toebedeeld. Toen mochten ze zelf een dier kiezen om te tekenen. Inspiratie konden de kinderen opdoen uit de hoop informatieve dierenboeken die Gerda had meegebracht. Het bleek nog knap lastig om beweging in dat dier te krijgen. 



De illustraties plaatsten we in volgorde en hebben nu een prominente plek in de stripafdeling!


0 reactie(s):