woensdag 1 oktober 2014

Consulteer onze Digidokter!


Zaterdag kon je voor de eerste maal de Digidokter consulteren in de bibliotheek. Digidokter is een initiatief van Vormingplus in samenwerking met de Wevelgemse bibliotheek. Op maandelijkse basis doet de bib dienst als ICT-helpdesk of eerste hulp bij computerperikelen.

Een sessie bestaat uit twee rondes. Eerst is er een uitgebreid exposé van een uurtje rond een populair ICT-thema. Daarna volgt 'het spreekuur' waarbij iedereen naar hartelust vragen kan stellen.

Het is niet de bedoeling om de pc ter plaatse te repareren, al mag je gerust je laptop of tablet meebrengen om iets te tonen. De deskundige probeert je vooral op weg te helpen, volgens het Japanse spreekwoord: je moet iemand die honger heeft geen vis geven, maar hem leren vissen.

We organiseren in totaal 10 Digidokter-sessies, telkens op zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u. Een sessie bijwonen kost 3 euro; vooraf inschrijven (via 056/260.600 of via website Vormingplus) is noodzakelijk. In de eerste sessie liet lesgever Rik Coghe de beste apps voor je smartphone of tablet de revue passeren. Eerstvolgende sessies zijn:

zaterdag 25 oktober: pc-beveiliging en onderhoud
zaterdag 22 november: kies ik voor een pc, laptop of tablet?
zaterdag 20 december: is Facebook een vloek of een zegen?

0 reactie(s):